Persoonlijk en doortastend
Persoonlijk en doortastend

Psycholoog Marlous van Megen

Ik ben in 1977 geboren en opgegroeid in een dorpje in Gelderland. Maar ik ben nu al flink wat jaren woonachtig in Cuijk. Ik woon hier met mijn man en twee kinderen.

Na mijn studie psychologie in Nijmegen (2002), heb ik bij een aantal verschillende GGZ instellingen gewerkt. Ik ben begonnen heel zuidelijk in Limburg. Hier heb ik voornamelijk met ouderen gewerkt, ook heb ik daar mijn vervolgopleiding tot GZ psycholoog gedaan, waarbij ik ook in de volwassenenzorg en verslavingszorg heb gewerkt. Ondertussen ben ik “opgestegen” en werk ik in mijn eigen praktijk voor volwassenen- en ouderenzorg in Limburg en Brabant.

In de loop van de jaren heb ik me steeds verder ontwikkeld, waarbij ik me met name ben gaan richten op identiteits-/persoonlijkheidsproblematiek en ook de meer kortdurende, oplossingsgerichte therapie is een behandelvorm waar ik me erg in thuis voel. Zowel werken individueel als in groepen spreekt me aan. Het van elkaar leren en met elkaar delen maakt het werken in groepen plezierig.

Ik houd ervan om samen met de ander te puzzelen. In de behandeling ga ik samen met u aan de slag. We onderzoeken wat u bezig houdt. Hoe uw klachten samenhangen met hoe u als persoon in elkaar zit. Gericht zijn op mogelijke oplossingen in plaats van gericht te zijn op problemen. Stap voor stap samen onderzoeken wat er nodig is voor verandering. Met name ook steeds gericht blijven op kwaliteiten die u allang in huis hebt, maar ondergesneeuwd zijn geraakt door bijvoorbeeld depressieve gevoelens of angstklachten.